3X3 Unites

foto basketbal

Inleiding

In de zomervakantie verzorgt stichting 3X3 Unites voor het eerst 3X3 basketball activiteiten op verschillende pleinen in de gemeente Velsen. Elke donderdag wordt er met iedereen die mee wil doen tussen 17:00 en 19:00 gesport op de basketbalvelden aan het Pleiadenplantsoen in IJmuiden en aan het Stratingplantsoen in Velsen-Noord. 

 

Aanbod

3X3 basketball is de officiële benaming voor de urban variant van basketball. Deze laagdrempelige sportvorm wordt in korte wedstrijden gespeeld door twee teams van 3, op 1 basket. 3X3 heeft een simpele set regels, kan overal gespeeld worden waar een basket aanwezig is en geeft je als deelnemer de vrijheid om zelf te bepalen met wie, wanneer en hoe jij wilt spelen! Er komt dus geen club of contributie bij kijken. Bij straatsporten zoals 3X3 vormen zich vaak groepen deelnemers rondom een court, met een veilige en open cultuur; communities. Onze communities worden ondersteund door opgeleide 3X3 Leaders. Zo staan Benicio en Lohrengel elke donderdag op het court aan het Pleiadenplantsoen en verzorgen Malevy en Erik de activiteit op het Stratingplantsoen. Deze toppers proberen deelnemers nieuwe dingen te leren over 3X3 basketball, maar ook de elementen naar boven te halen die je uit een sport leert en die je in de rest van je leven kunt gebruiken. Het mooiste? Iedereen is welkom om mee te doen!

Zoals de naam 3X3 Unites al zegt, wij proberen mensen samen te brengen door middel van 3X3 basketball. De openbare ruimte in de wijk is voor ons een playground om te leren sporten, maar ook zeker om jezelf te leren kennen door sporten. Het liefst zien wij dan ook zo veel mogelijk mensen uit de wijken terug op de velden waar wij staan. Zo dus juist voor mensen die laagdrempelig in willen stappen en het spelletje een keer willen proberen om daarna weer terug te komen! Omdat het een open sportmoment is kun je komen en gaan wanneer je wilt, al is het natuurlijk het allerleukst als je tot het eind blijft. 

 

Inschrijven is voor deze activiteit niet nodig. Je kunt gewoon aansluiten! Wees welkom.

 

 

Foto Album

Foto bij 3X3 Unites
Foto bij 3X3 Unites