Basketbal

Basketbal

Inleiding

Ook dit jaar staat het schoolbasketbaltoernooi voor basisscholen in de gemeente Velsen op de schoolsportkalender.

Het toernooi vindt dit jaar plaats op ZONDAG 23 februari 2020 en is bestemd voor de groepen (6), 7 en 8. Er is door de organisatie gekozen voor de laatste zondag van de voorjaarsvakantie, zodat kinderen die op vakantie zijn ook de gelegenheid hebben om mee te doen.

De halve finales en finales vinden niet plaats op zondag 23 februari , maar op zaterdag 7 maart van 18:30-19:30 uur. Op deze manier willen wij de scholen gelegenheid geven meer supporters op de been te brengen om hun school aan te moedigen.

 

De organisatie ligt in handen van:

BC Akrides

Ellemieke Hofland (ellemiekemeijer@hotmail.com)

06-285 648 89

 

Aanbod

Basketbal wordt gespeeld met mixteams, zonder verplicht minimaal aantal jongens of minimaal aantal meisjes.

- De teams mogen aangevuld worden met kinderen uit groep 6, als dit lichamelijk verantwoord is. (Ze staan immers in het toernooi tegen grote kinderen van groep 8). De school maakt deze keuze.

- Elk team dient een begeleider te hebben, die in staat is het wisselen te regelen, maar waarbij basketbalkennis  minder belangrijk is. Deelnemen is nog steeds het belangrijkste!!

Een team bestaat uit 5 spelers. Omdat het spel zeer intensief is, raden wij aan minimaal 7 spelers op te geven. 12 is het maximaal aantal per team.

Als een school niet voldoende spelers heeft om een team van minimaal 7 spelers op de been te brengen of juist te veel spelers heeft voor 1 team is het dit jaar ook mogelijk om een team van 4 tot 6 spelers op te geven. Indien er meerdere kleine teams zijn, zullen we voor deze teams een 3 tegen 3 competitie maken. Er wordt dan op 1 basket gespeeld.
Let wel: Dit kan doorgaan als er meerdere kleine teams zijn. Wij zullen dit zo snel mogelijk bekend maken na het sluiten van de inschrijving.

Mochten scholen problemen ondervinden bij het vinden van een begeleider of andere vragen hebben, neem dan contact op met Ellemieke Hofland van VBC Akrides (06-28564889).

Samen zullen we kijken naar een passende oplossing, want we willen graag zoveel mogelijk kinderen laten basketballen!

Inschrijven kan tot 30 januari 2020 via onderstaand formulier. 

Groep 6-7-8


Aantal open plekken: 386
Datum Tijd
23 feb 09:30 tot 16:00 uur

Contact

Sportloket Velsen
E-mail: sportpas@velsen.nl
Telefoon: 0255-567666

Website: www.sportpasvelsen.nl/

Het toernooi wordt gehouden in sporthal IJmuiden-Oost
Tiberiusplein 6
1971 HN IJmuiden

Foto Album

Foto bij Basketbal
Foto bij Basketbal
Foto bij Basketbal