Basketbal

Inleiding

 

Beste lezer,

 

Het 39ste schoolbasketbaltoernooi van de gemeente Velsen i.s.m. basketbalvereniging Akrides vindt dit jaar plaats op ZONDAG 5 maart in sporthal Oost IJmuiden en is bestemd voor de groepen 6, 7 en 8.

De verwachting is dat het toernooi plaatsvindt tussen 10.00 en 15.00. Het is wenselijk om een kwartier voor aanvang van de eigen wedstrijd aanwezig te zijn

We gaan door met de opzet van vorig jaar: We spelen de 3 tegen 3 vorm van basketbal spelen. Deze vorm van basketballen wordt vooral veel buiten op pleintjes gespeeld. Het is een vlot spel en in het veld staan drie spelers per team. Iedere speler is belangrijk. Naast het veld staan 1 tot 3 wissels. Een team bestaat dus uit 4 tot 6 spelers.

Bij elk team is één begeleider nodig. Deze begeleider hoeft geen verstand te hebben van basketbal, maar zorgt er voor dat het team op tijd aanwezig is, regelt de wissels en is vooral lekker enthousiast naar de kinderen. 

De halve finales en finales vinden NIET plaats op zondag 5 maart, maar op zaterdag 18 maart van18.00 tot 19.00. Op deze manier willen wij de scholen gelegenheid geven om veel supporters op de been te brengen om hun school aan te moedigen. 

De vrije worpcompetitie houden we er ook weer in. Elk team krijgt een kans om zoveel mogelijk vrije worpen te scoren in een bepaalde tijd. Ons streven is om die prijsuitreiking direct na de voorrondes van 5 maart te houden. 

Mochten scholen problemen ondervinden bij het vinden van een begeleider of andere vragen hebben, neem dan contact op met Ellemieke Hofland van VBC Akrides (06-28564889). 

Inschrijven is mogelijk tot vrijdag 10 februari 2023

Aanbod

Basketbal wordt gespeeld met mixteams, zonder verplicht minimaal aantal jongens of minimaal aantal meisjes.

- De teams mogen aangevuld worden met kinderen uit groep 6, als dit lichamelijk verantwoord is. De school maakt deze keuze.

- Elk team dient een begeleider te hebben, die in staat is het wisselen te regelen, maar waarbij basketbalkennis minder belangrijk is. Deelnemen is nog steeds het belangrijkste!

Een team bestaat uit 3 spelers. Omdat het spel zeer intensief is, raden wij aan minimaal 5 spelers op te geven. 

Mochten scholen problemen ondervinden bij het vinden van een begeleider of andere vragen hebben, neem dan contact op met Ellemieke Hofland van VBC Akrides (06-28564889).

Samen zullen we kijken naar een passende oplossing, want we willen graag zoveel mogelijk kinderen laten basketballen!

Inschrijven kan tot 10 februari via onderstaand formulier. 

Groep 6-7-8

Prijs: GRATIS
Nog beschikbaar: 398
Datum Tijd Locatie
05-03-2023 09:30 tot 15:00 uur Sporthal IJmuiden Oost
Tiberiusoplein 6
IJmuiden

Contact

VBC Akrides

Ellemieke Hofland

Tiberiusplein 6
1971 HN IJmuiden

Foto Album

Foto bij Basketbal
Foto bij Basketbal
Foto bij Basketbal