GoldenSports

GoldenSports: samen buiten bewegen voor 55+
Elke maandag worden ouderen/senioren in Zee- en Duinwijk in beweging gebracht. Het gaat om wekelijkse trainingen onder leiding van fysiotherapeute Sofie van der Hijden of Laura de Quaasteniet van Fysio IJmed. 

In onze huidige maatschappij zitten we vaak te veel en hebben we minder contact met buurtgenoten. Juist met het toenemen van de leeftijd is het belangrijk om de gezondheid op peil te krijgen of te houden en ook is het van belang om eenzaamheid te voorkomen. Het doel van GoldenSports in daarom tweeledig: meer bewegen, wat natuurlijk goed is voor de algemene gezondheid en daarnaast mensen uit de buurt leren kennen waardoor de kring van sociale contacten uitbreidt.

In de buitenlucht buurt- en leeftijdsgenoten ontmoeten en samen kennismaken met allerlei vormen van sport, spel en beweging. De trainingen zijn leuk om te doen en gaan het hele jaar door (met uitzondering van weercode geel/oranje/rood). Ze bevatten vaste onderdelen als kracht, balans, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen. Iedereen welkom om deel te nemen aan deze laagdrempelige beweegactiviteit. We verzamelen voor de praktijk van Fysio IJmed en zullen in het Stadspark gaan oefenen.

Door mee te gaan doen aan GoldenSports verbeterd de fitheid. En omdat de lessen nooit hetzelfde zijn, maar variëren qua activiteiten en spelvormen blijft het altijd leuk en uitdagend.

Wanneer: elke maandag van 10.30u tot 11.30u
Verzamelen: voor de praktijk van Fysio IJmed - Grahamstraat 105 te IJmuiden
Trainsters: Sofie van der Hijden (fysiotherapeute) of Laura de Quaasteniet (fysiotherapeute)
Kosten: informeer bij Fysiotherapie IJmed
Kleding: makkelijk zittende kleding met stevig schoeisel
Aanmelden: kom langs bij de balie van Fysiotherapie IJmed en doe mee

IJmed Fysiotherapie
Grahamstraat 105 te IJmuiden
0255-532211
info@ijmed.nl