Nationale Voetbaldag!

Nationale Voetbaldag!

Velsen – Op zaterdag 12 juni vindt de eerste Nationale Voetbaldag plaats. Deze dag, georganiseerd door de KNVB en het Oranje Fonds, is ontstaan vanuit het EK voetbal en bedoeld om de maatschappelijke waarde van voetbalclubs te onderstrepen. Ook diverse verenigingen in Velsen nemen deel aan deze dag. De clubs bieden de jeugdleden, maar ook hun vriendjes en vriendinnetjes, diverse activiteiten aan.

Bij RKVV Velsen begint de Nationale Voetbaldag om 09.45 uur met een gezamenlijke warming-up. Aansluitend zijn er diverse voetbalspelletjes, zoals het meten van de trapsnelheid en de richtvaardigheid op het doel. Deze activiteiten zijn voor de jongste jeugd (mini’s tot en met O12). Na de prijsuitreiking kringen de kinderen een patatje met snack. Voor de midden- en bovenbouw (O13-O19) is er vanaf 13.30 uur een gemengd toernooi waarbij men alle teams – zowel de meiden als de jongens – door elkaar mixt. De O13 tot en met O16 kunnen zich nog meten voor de penaltybokaal, waarbij de winnaar een topprijs ontvangt. De club rondt de Nationale Voetbaldag af met een barbecue. Kijk op www.rkvv-velsen.nl voor uitgebreide informatie en aanmelding voor niet-leden.

De activiteiten op de velden van IJ.V.V. Stormvogels worden deels gesponsord door de klaverjasclub van deze vereniging. Ook hier diverse voetbalspellen, maar ook andere activiteiten, zoals een geweldige stormbaan. Het terrein opent om 09.45 uur, het evenement is van 10.00 tot en met 13.30 uur. Voor de jeugddeelnemers wordt voor een gezonde lunch en een fruitsnack gezorgd, evenals limonade voor alle kinderen. Van de niet-leden wordt gevraagd zich aan te melden (zodat ze op leeftijd kunnen worden ingedeeld) vóór 6 juni via e-mailadres jeugdactiviteiten@stormvogels.nl of telefonisch bij Manon (06 41628078) of Sandra (06 20219803) van de commissie jeugdactiviteiten. Meer informatie nodig? Ga naar www.stormvogels.nl (ook voor inschrijving jeugdopleiding).