Schoolbasketbal

Schoolbasketbal

Inleiding

Helaas is het toernooi dit jaar 2021 geannuleerd.

Vorig jaar was het schoolbasketbaltoernooi het laatste scholentoernooi dat kon worden gehouden voordat Corona alles platlegde. In februari hadden we een prachtige toernooidag waarbij zo’n 150 kinderen uit de groep 6, 7 en 8 in actie kwamen. Op die dag werd de eerste beker al overhandigd aan de Hoeksteen 1. Zij wonnen de prijs voor het vrije worpen schieten. Aan het einde van de dag waren 4 teams over, die in de finale gingen strijden om de prijzen. De Pleiaden ging er uiteindelijk met de eerste prijs en de wisselbeker vandoor.

Helaas gaat het dit jaar niet lukken om het toernooi aan het einde van de voorjaarsvakantie te houden. Gelukkig kunnen we ons sportieve en gezellig toernooi verplaatsen naar zondag 23 juni. Onder leiding van onze jeugd, die bij de wedstrijden zullen fluiten, hopen we dat er veel basisscholieren in actie zullen komen binnen de basketballijnen. Het toernooi wordt gehouden in Sporthal IJmuiden-Oost (naast het politiebureau) en is bedoeld voor leerlingen van groep (6), 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Velsen. Vooraf zullen er mogelijkheden zijn om clinics te volgen. Wij kijken er naar uit!

De organisatie ligt in handen van:

VBC Akrides
Contact: Ellemieke Hofland (ellemiekemeijer@hotmail.com)
06-285 648 89

Aanbod

Basketbal wordt gespeeld met mixteams, zonder verplicht minimaal aantal jongens of minimaal aantal meisjes.

- De teams mogen aangevuld worden met kinderen uit groep 6, als dit lichamelijk verantwoord is. (Ze staan immers in het toernooi tegen grote kinderen van groep 8). De school maakt deze keuze.
- Elk team dient een begeleider te hebben, die in staat is het wisselen te regelen, maar waarbij basketbalkennis  minder belangrijk is. Deelnemen is nog steeds het belangrijkste!
- Een team bestaat uit 5 spelers. Omdat het spel zeer intensief is, raden wij aan minimaal 7 spelers op te geven. 12 is het maximaal aantal per team.
- Als een school niet voldoende spelers heeft om een team van minimaal 7 spelers op de been te brengen of juist te veel spelers heeft voor 1 team is het dit jaar ook mogelijk om een team van 4 tot 6 spelers op te geven. Indien er meerdere kleine teams zijn, zullen we voor deze teams een 3 tegen 3 competitie maken. Er wordt dan op 1 basket gespeeld.
Let wel: Dit kan doorgaan als er meerdere kleine teams zijn. Wij zullen dit zo snel mogelijk bekend maken na het sluiten van de inschrijving.

Mochten scholen problemen ondervinden bij het vinden van een begeleider of andere vragen hebben, neem dan contact op met Ellemieke Hofland van VBC Akrides (06-28564889).

Samen zullen we kijken naar een passende oplossing, want we willen graag zoveel mogelijk kinderen laten basketballen!

Doe gezellig mee en schrijf je in via onderstaand formulier. 
Inschrijven kan tot 5 februari 2021

Sportiefste school
Door deel te nemen aan dit toernooi kun je 2 extra bonuspunten verdienen.

Groep 6-7-8

Nog beschikbaar: 400
Datum Tijd
13 jun 09:30 tot 16:00 uur

Contact

Sportloket Velsen
E-mail: sportpas@velsen.nl
Telefoon: 0255-567666

Website: www.sportpasvelsen.nl/

Het toernooi wordt gehouden in sporthal IJmuiden-Oost
Tiberiusplein 6
1971 HN IJmuiden

Foto Album

Foto bij Schoolbasketbal
Foto bij Schoolbasketbal
Foto bij Schoolbasketbal